vrijdag 20 augustus 2010


21 augustus 2010.

Het is zover ! De eerste gouden medaille is binnen ! Nicola Philippaerts (zoon van Ludo Philippaerts) heeft samen met het Europese team de eerste plaats behaald en het Belgisch team een extra boost gegeven om de komende dagen tot het uiterste te gaan en het beste van zichzelf te geven. Graag wil ik jullie via deze blog een kijkje laten nemen achter de schermen van deze grootse manifestatie. Voor alle sportieve resultaten verwijs ik hierbij dan ook graag naar bijgaande link: http://www.olympic.be/Spelen/Olympischejeugdspelen/ResultsBelgianAthletesYOG2010/tabid/274/language/nl-NL/Default.aspx. Foto’s zijn uiteraard ook steeds consulteerbaar op onze website en op onze Facebook-Fanpagina dat momenteel meer dan 1000 fans telt; een echte opsteker voor het Belgian Junior Olympic Team!


Hoe ziet een dag van een Olympische atleet eruit? Eigenlijk zeer simpel: RUSTEN – ETEN – TRAINEN – KINE – RUSTEN – COMPETITIE! Vanuit het BOIC, de medische staff en de technische begeleiding (coach) proberen wij er alles aan te doen opdat de atleten zich in alle rust kunnen voorbereiden op hun competitie. Uiteraard zijn deze Spelen een unieke gelegenheid waarbij alle atleten eens kunnen de sfeer gaan opsnuiven van andere sporten. En dit wordt massaal gedaan! De sfeer in het team is zeer sterk, de atleten aarzelen dan ook geen seconde om in hun luttele vrije tijd de andere atleten te gaan aanmoedigen!!! Ook coaches proberen zoveel mogelijk andere atleten te gaan aanmoedigen en nieuwe zaken op te pikken vanuit andere sporten zodat zij dit zelf kunnen implementeren in hun trainingen. Buiten de sportcompetities heeft het Internationaal Olympisch Comité ook een Cultureel en Educatief Programma opgezet. Deze activiteiten (die gedurende de hele dag plaatsvinden) zorgen ervoor dat de atleten op ieder moment recreatief zich kunnen bezighouden, nieuwigheden kunnen ontdekken en voornamelijk… contact proberen te maken met andere culturen. Zo is bijvoorbeeld in de World Culture Village een format opgezet waarbij om de 3 dagen een ander continent aan bod komt. Ieder land dat uit dit continent afkomstig is wordt voorgesteld met zijn specialiteiten. En ik kan u zeggen, er zijn veel landen waarvan wij ze zelfs niet eens op de landkaart kunnen plaatsen!!! Daarnaast kunnen wij ook proeven van enkele specialiteiten vanuit verschillende continenten. U zou het echt als het ware een onderdompeling in een cultureel bad kunnen noemen!!! Ieder atleet heeft ook de mogelijkheid om via een “reward systeem” alle activiteiten te doen en aldus een Olympische Swatch te verkrijgen. Niets wordt aan het toeval overgelaten, vandaag zijn onze zwemmers en triatleten (die gedaan hebben met hun competitie) getrokken naar Pulau Ubin waarin zij deelnemen aan het Island Adventure. Op dit eiland leren zij het “lokaal fruit” kennen en zullen zij de mogelijkheid hebben om te raften en te klimmen. Echt iets voor onze jongeren. Tijdens deze Olympische Spelen worden er ook 3 avondfestivals georganiseerd. Van zodra onze atleten gedaan hebben met hun competitie proberen zij dan ook om zoveel mogelijk activiteiten mee te pikken.
Jullie kunnen alles volgen op
www.youtholympicgames.org. In naam van de hele ploeg danken wij alle supporters voor jullie steun! Aan alle moeders: sporten is gezond, sporten is fun. Laat jullie kinderen zoveel mogelijk aan sport doen!
X Julie
Young Ambassador YOG Belgium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten